LEE JEANS

Nog even geduld…
De damescollectie van Lee komt deze maand binnen en om jullie alvast lekker te maken heb ik hier wat inns en outs.

Lee is misschien wel een van de meest stevige en authentieke jeansmerken: het bestaat al meer dan een eeuw! Het Amerikaanse merk is gevestigd in de staat Kansas. Omdat spijkerbroeken in eerste instantie geproduceerd werden als werkbroeken, weet het merk hoe je stevige en duurzame kleding produceert: broeken die lang meegaan, niet snel slijten en de nodige warmte en bescherming bieden. Dit Amerikaanse jeansmerk produceert sterke jeans, voor mannen en vrouwen, in verschillende stijlen en volgens diverse trends.

  • Lee broeken voor het eerst geproduceerd in het jaar 1889, in de plaats Salina in de Amerikaanse staat Kansas.
  • Henry David Lee begon hier met het ontwerpen en produceren van werkkleding, zoals werkbroeken, -jassen en overalls.
  • Het merk bedacht nieuwigheidjes in de kleding: een gulp met rits bijvoorbeeld en de specifieke achterzak (met geborduurde ‘S’).
  • Vanaf de jaren 60 is het jeansmerk uit de VS steeds commerciëler geworden. Dat uitte zich in televisie- en radiocommercials en het produceren van onderscheidende lijnen (zoals de ‘Western’-lijn).
  • Het productieproces is ook steeds omvangrijker geworden: het merk is van kleine fabrieken in de Verenigde Staten naar Schotland gegaan, maar de spijkerbroeken worden tegenwoordig geproduceerd in India.

 

De drie bekendste typen Lee

Lee doet mee aan de trends, maar het merk heeft ook enkele klassiekers die elk seizoen terugkomen en graag gedragen worden door een groot publiek. Dit zijn de drie meest in het oog springende typen van het Amerikaanse jeansmerk:

  • Brooklyn Regular Fit Zip: een spijkerbroek die nonchalance combineert met stijlvolle lijnen. Een echte klassieker!
  • Ranger Regular Fit Zip: deze jeans geeft het ultieme vrijheidsgevoel door de ruime pasvorm en door de relaxte uitstraling die de laag opgezette achterzakken geven.
  • Scarlett Skinny Jeans: deze hippe skinny jeans uitgevoerd in stretchy denim is een voorbeeld van de manier waarop het merk met de mode meegaat.

 

Wij hebben voor Station Deluxe, de keuze gemaakt om, de Scarlett Skinny Jeans en de Jodee Super Skinny op de planken te leggen.

SCARLETT MID WAIST